03/25/16 16:35
(http://pik.bg)

Цяла България в защита на Динко Вълев - ловецът на бежанци!

Цяла България в защита на Динко Вълев - ловецът на бежанци!

"Ловецът" на бежанци Динко Вълев от Ямбол влезе точно в 13 часа на разпит в Областната дирекция на полицията в Бургас на бул.“Христо Ботев“. Разследващ полицай го привика във връзка с прокурорско постановление за извършените граждански арести в Странджа на мигранти. Десетки протестираха в негова подкрепа и викат "Динко е герой!" и "Смърт за Хелзинкския комитет".

Динко още от вчера призовава в социалните мрежи за подкрепа, в резултат на което пред Областната дирекция днес имаше над 50 души. Отделно в интернет хора от цяла България се изказват с подкрепа на Динко. Сред тях изпъкваше фигурата на Петър Низамов-Перата и неговите сподвижници, но имаше и обикновени хора, изказали своята съпричастност към Динко, съобщава "Флагман".

„Няма никакви основания да бъде привикван и задържан“, каза неговият адвокат. Динко е още по-краен: „Това са пълни нещастници..., тези Хелзинкския комитет. Изобщо не ми пука. Аз съм си достоен българин и съм направил това, което трябва“, заяви ямболията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване