03/26/16 09:39
(http://pik.bg)

Кметът Иван Гавалюгов за двойното убийство в Ботевград: Надявам се, че това са изолирани инциденти

Кметът Иван Гавалюгов за двойното убийство в Ботевград: Надявам се, че това са изолирани инциденти

Надявам се, че това са изолирани инциденти, а не някакво междуетническо напрежение. Това каза кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов в предаването „Тази събота” по Би Ти Ви във връзка с намерените тела на двама мъже в централната част на града. Гавалюгов изказа искрени съболезнования на близките и роднините на загиналите.

Според него, каквито и да са били, никой няма право да отнема животи и да разчиства сметки по този начин. Той определи случилото се в центъра на Ботевград като изключително притеснително.

„Трябва да ви кажа, че към този момент се намирах в сградата на Общината и чух изстрели, но не предположих, че става въпрос за убийство, тъй като и друг път често се е случвало да има гърмежи по най-различни поводи, именни дни, рождени дни. Някои така отбелязват различни празници. Десетина минути след тези гърмежи ми се обадиха да ми кажат, че всъщност е станало убийство и то на петдесетина метра от сградата на общината. Може да се каже, че бях десетина минути след инцидента и седях до 12:30 часа вечерта и съм свидетел на всички последващи действия”, заяви той. На въпрос какви мерки ще се предприемат, кметът на Ботевград отговори, че не иска да посочва виновни. „Ботевград в момента има сериозни проблеми и то не отсега със състава на полицейското управление и то най-вече с липсата на полицаи.

Община Ботевград предприема конкретни мерки по опазване на обществения ред и сигурността в града. „Имаме конкретни разговори с фирми, които да доставят оборудване за изграждане системи за видео наблюдение, които пак казвам ще имат превантивен характер”, каза той и допълни, че според него се увеличава престъпността. „Това притеснява всички нормални граждани на Община Ботевград. Пак казвам, каквото зависи от Общината, ще бъде направено. Мисля, че имаме добър диалог и с ромите, и с българите. Надявам се, че това са изолирани инциденти, а не някакво междуетническо напрежение”, добави още Иван Гавалюгов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване