03/26/16 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Министрите готови да търкат подметки

 

Ангелкова тъкмо си продала колата, Калфин навит да ползва градския транспорт

Министрите се стягат за ежедневно пешеходство, както и за други алтернативни методи да стигат до работното си място, след като по настояване на премиера Бойко Борисов от 1 април – Деня на шегата, ще бъдат лишени от екстрата да ползват лъскавите автомобили на НСО. Това показа проверка на Агенция „Монитор“ сред представителите на МС, които днес

все още се възползваха от лимузините

и шофьорите на службата и с тях пристигнаха за парламентарния контрол в НС.

„Ще ходя пеша, нямам никакъв проблем с това“, изрази готовност министърът на туризма Николина Ангелкова да поддържа елегантната си фигура с ежедневна разходка до работа и вкъщи. Тя сподели, че наскоро си продала колата, така че нямало как да се възползва от удобството на личния автомобил за служебни кръстосвания на столицата. За пътуване извън София обаче смятала да разчита на автопарка към министерството. „Лятото например ще ми предстоят множество командировки до Черноморието заради туристическия сезон,

не мога да обикалям с влак

все пак“, уточни Ангелкова.

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин също не беше притеснен от предприетата от Борисов мярка и изрази готовност да се движи с обществения транспорт. Той вече загря за това при скорошното си посещение в Брюксел, когато се размина на косъм от бомбените атентати, като в същия ден отиде до ЕП с градския транспорт.

„Има си служебни автомобили към МРРБ, ще ползвам тях“, по-скептична бе към алтернативния транспорт министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Чудесен повод най-после да взема А категория и да си се движа с голям мотор", обяви пък в социалните мрежи вицепремиерът Томислав Дончев, който публикува и архивна снимка, на която е яхнал ретро мотоциклет с кош.

Забраната за ползване на коли на НСО засега не засяга ръководството на НС. Право на лимузини от службата, освен парламентарната шефка Цецка Цачева имат по закон и нейните заместници. „За мен няма значение, аз по принцип идвам на работа с личния си автомобил“, спокоен е зам.-председателят на НС от ГЕРБ Димитър Главчев. От екстрите на поста си се е отказал и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който пък има право на возило от свития в последните години автопарк на НС. За да остават такива за колегите му, той се придвижвал с партийна кола.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване