03/26/16 05:51
(http://www.klassa.bg/)

Обезвредиха „голяма риба“ при операцията в Брюксел

При антитерористичната операция в Брюксел днес, е бил обезвреден издирван предполагаем джихадист, определен от белгийските власти като „голяма риба". Мъжът е отказал да се подчини на полицията при проверка на спирка в район, съседен на Европейския квартал. За кратко той е взел заложници на спирката - жена и дете, които бяха освободени от специалните части. Мъжът е бил ранен в крака, за да бъде задържан. Той е бил следен от известно време.

 

Снощи и призори полицията в Брюксел извърши няколко обиска и задържа шестима души, от които трима по-късно бяха освободени. Прокуратурата днес потвърди, че Наджим Лашрауи е сред загиналите атентатори на летището в Брюксел и отрече операцията със заложници днес да е била свързана със задържането на издирвания Мохамед Абрини.

 

Снощи французин, заподозрян в опит за атентат, бе заловен във Франция. Той е бил осъден задочно в Брюксел през юли 2015 г. в дело за изпращането на джихадисти към Сирия. По думите на френския вътрешен министър Бернар Казньов, този арест е позволил "осуетяването на напредналата подготовка за атентат във Франция". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване