03/26/16 13:23
(http://pik.bg)

ПИК TV: Дончев: Не бива да правим съдебна реформа за чуждестранните инвеститори, а за гражданите

ПИК TV: Дончев: Не бива да правим съдебна реформа за чуждестранните инвеститори, а за гражданите

Съдебната реформа е важна за чуждестранните инвеститори, но не бива да правим съдебна реформа за чуждестранните инвеститори, а за българските граждани на първо място. На второ място за предприемачите. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на дискусия на Американската търговска камара и правителството „Приоритети на българското правителство през 2016 година: политики и мерки за насърчаване на икономическия растеж”.

Дончев коментира, че правосъдната реформа не може да приключи с промените в конституцията, защото е по-сложно от това.

От друга страна, според него през последните месеци основната тема е свързана с икономическия растеж, което не се случвало отдавна. „Това е хубава новина и не го отдавам на конюнктурни емоции, а на достигане на обществена мъдрост, че пътят към благосъстоянието не минава през нова по-добра форма на преразпределение, а минава единствено през растежа. Това, което може да генерира повече публични приходи и разходи, печалби, по-високи доходи е растежът”, подчерта Томислав Дончев. Той коментира, че през 2015 г. икономическото развитие на страната ни е дало няколко повода за оптимизъм и за размисъл.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване