03/26/16 01:00
(http://pik.bg)

Софиянци недоволни от идеята за поскъпване на билета

Софиянци недоволни от идеята за поскъпване на билета

Софиянци не посрещат добре идеята на Центъра за градска мобилност цената на билетчето за градски транспорт да стане 1.60 лв. от началото на 1 юни. Не, не съм съгласна, защото народът не взима такива заплати, за да плаща такива билетчета за градски транспорт. Много се извинявам, но преди години, когато взимахме неголеми заплати, но можехме да си позволим всички да си плащаме карти за градския транспорт. Това сега, което се прави, не отговаря изобщо на трудовите ни възнаграждения. Това заяви Станимира Михайлова.

Тя посочи, че ползва карта за градски транспорт, защото е пенсионер и ползва намаление и може да си позволи на 400 лв. пенсия да си плати карта от 26 лв., но който има семейство и деца е просто невъзможно. “Няма основание, но първо те трябва да го обосноват по някакъв начин. Прекалено много е. Разстоянията в София са прекалено малки, просто не е нужно, наистина. Най-много хората пътуват по половин - един километър. Това не са големи градове, където като се качиш в трамвая и пътуваш безкрайно много. Общо взето хората гледат да живеят и работят в един район”, посочи друга жена, която отказа да се представи. Според нея е възможно да се вдигне цената с максимум 0.20лв., но не и с 60%. Не мисля, че е добра идеята, посочи друга жена, която също отказа да се представи. Аз пътувам от “Люлин” до “Илиянци” всеки божи ден за работа. Пътувам с рейс 108. Ако някой от тези, които решават проблема с цената на билетите, се качи в такъв рейс да се повози само една седмица, особено ако вали дъжд и му вали на главата, просто не виждам никакво основание”, посочи тя.

Жената е съгласна, че има линии, по които са пуснали и по-прилични рейсове, но за един обикновен човек тези пари са много голяма част от семейния бюджет. Явно идеята е да ни накарат да си купуваме карти, а да не разчитаме на билетчета, което не е лошо принципно, но 1.60 лв. е много за едно билетче. Според нея столицата е достатъчно голяма и на всеки му се налага да пътува в различни посоки извън тези, по които се движи обикновено.

В същото време картата за целия градски транспорт от 50 лв. не е по джоба на всеки. На фона на това билетчето за едно пътуване да е 1.60 лв. е също прекалено много. “Няма да споменавам къде работя. Заплатите ни ги плащат, но от време на време. Предполагам, че не съм само аз така”, посочи тя. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване