03/26/16 18:05
(http://pik.bg)

Социалните мрежи: Динко е герой! Адвокат поема безвъзмездно защитата на „ловеца на бежанци“

Социалните мрежи: Динко е герой! Адвокат поема безвъзмездно защитата на „ловеца на бежанци“

Интернет пространството ври и кипи около случая с Динко Вълев от Ямбол. Мъжът придоби популярност като "ловеца на бежанци". В края на миналия месец излязе информация как той е заловил нелегални имигранти на южната ни границата.

В същото време обаче бе подаден сигнал от Български хелзинкски комитет срещу него до Прокуратурата, тъй като той бил извършил престъпления според Наказателния кодекс. Сред тях са отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н. Потребителите на социалните мрежи обаче не са съгласни с тези обвинения. Напротив хората искат ямболията да бъде обявен за герой, заедно с другите българи, които защитават границите на страната ни.

Проверка показа, че са създадени няколко страници в социалната мрежа "Фейсбук", където потребителите посочват, че Динко е герой и обвиненията срещу него са позорни. В защита на мъжа дори са организирани няколко протест.

 

 

В същото време стана ясно, че адвокат се е съгласил да поеме безвъзмездно защитата на Динко в съда. Русенецът Петър Николов, който от години живее и работи във Варна, се нае да защитава Динко Вълев от Ямбол, популярен като „ловеца на бежанци“, след пуснатата срещу него жалба от страна на Български хелзинкски комитет, пише „Топ новини“. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване