03/27/16 09:19
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Държавата ще помогне за изгорялото училище

 Целева капиталова субсидия ще бъде дадена от министерството на финансите за възстановяване сградата на изгорялото в Карнобат основно училище „Христо Смирненски“, съобщи в Стара Загора премиерът Бойко Борисов.

Той не се ангажира с конкретна сума, но обеща на кмета на общината Георги Димитров от републиканския бюджет да бъдат предоставени недостигащите пари за обзавеждането на школото.

„Зная че сградата е застрахована, очаквам като се уточните със застрахователите да ми се обадите калко още ще трябват до последния стол, чин или дъска. Дали сме милиарди за образованието, няма да допуснем децата да не могат да учат в нормални условия! Направо ме заболя сърцето като чух , че събирате дарения за ремонта.Събраните от дарителите средства да бъдат използвани за стипендии. “, настоя премиерът пред членовете на сдружение „Старейшини ГЕРБ“, които провеждат в Стара Загора традиционния си Зимен университет.

Видимо доволен от дискусията за ролята на някогашната Държавна сигурност и бившите правителства от СДС и ОДС за проваления български преход , представена от политолога Антон Тодоров, Борисов си припомни разговор с последния шеф на някогашното Шесто управление Димитър Иванов:„Тъкмо бях станал премиер и Митьо Гестапото дойде при мен. Поговорихме си за разни неща и той изведнъж ми призна, че ДС следяла всеки потенциален противник на системата, но пропуснала мен, защото съм бил от пожарникарския факултет на ВИПОНД.Не очаквали от пожарникар да стана премиер...Пък аз взех че станах. И сега нищо не могат да ми кажат. Както не могат да кажат нищо и на партията. Защото сме независими и не ходим да се молим на този или онзи бизнесмен да ни плати спането в хотела или обяда!“.

Бойко Борисов в шеговит план се оплака от коалиционните партньори , които хем управлявали, хем критикували ГЕРБ.

„Ако не са нашите министри дали ще може министър Калфин за всеки празник да получава едни милиони за да си прави социалната програма? Или пък здравният министър ще извади 20 млн лв да спешната помощ. Не искаме много, просто да признаят, че не са те само в бяло“, настоя той в отговор на въпрос от залата дали ГЕРБ не плаща висока цена за коалиционното управление.

Прескачайки от тема на тема, премиерът се спря на разкритото двойно убийство в Ботевград и поиска от Цветан Цвветанов парламентарната група да предложи промяна в Наказателния кодекс. Която да позволи веднага след прочитане на осъдителна присъда на втора инстанция обвиняемият да бъде вкарван зад решетките.За да не се случва обжалващ 25 години затвор да си седи у дома под домашен арест.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване