03/27/16 19:48
(http://pik.bg)

Бъчварова скандално опонира на Борисов за Гърция. Премиерът нарече южната ни съседка "критичната точка". Вътрешният министър: Рискът е по-скоро потенциален!

Бъчварова скандално опонира на Борисов за Гърция. Премиерът нарече южната ни съседка  "критичната точка". Вътрешният министър: Рискът е по-скоро потенциален!

В един и същи ден българският премиер Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в разстояние на само няколко часа заеха диаметрално противоположни позиции по отношение на бежанската криза и поведението на съседна Гърция.

"Критичната точка е Гърция. От Турция не очаквам изненади. Това не са бежански лагери в Гърция. Те са придвижвани от единия край на другия на Гърция. Това не отговаря дори и на думата лагер", каза Бойко Борисов в Безмер. 

"България няма основания да издигне ограда по границата с Гърция. Нямаме основание да го направим, това е вътрешна граница на Европейския съюз и към момента ситуацията е такава, че рискът от тази страна е по-скоро потенциален, отколкото реален. От няколко месеца е възстановен граничния контрол между Австрия и Германия. Огради има по границите между Австрия и Словения, Словения и Хърватия, како и по границите между Унгария и Австрия и Унгария и Хърватия. Всички те са страни от ЕС", твърди Бъчварова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване