03/27/16 09:21
(http://www.klassa.bg/)

Държавата влага 13 млв. лв. за пътя до пещерата „Леденика”

 Чаканият дълго ремонт на пътя до пещерата „Леденика” може да се случи още през този строителен сезон. Това заяви по време на петъчния парламентарен контрол регионалният министър Лиляна Павлова. Тя отговори на въпрос, зададен й от врачанския депутат и заместник-председател на парламента Явор Хайтов, който подчерта, че е недопустимо шосето до природната забележителност да е в подобно окаяно състояние.

„Този път е важен за приоритетите на пътната инфраструктура, тъй като той води и до туристическа атракция, финансирана с европейски пари… Осигурено е финансиране, а проектът за ремонта на пътя до „Леденика” е напълно готов. Агенция „Пътища” приоритизира този проект, той е първият от общо 12, които ще бъдат финансирани с общо 380 милиона лева. Агенция „Пътна инфраструктура” изготвя тръжната документация за избор на изпълнител и ако няма обжалвания, да бъде избран изпълнител, а ремонтът да започне през лятото или най-късно през есента”, отговори министър Павлова. Тя допълни, че основният ремонт на пътя до „Леденика” означава пълната му рехабилитация – 17-километровото трасе ще бъде подобрено с 13 000 000 лева.

Вместо благодарност, Явор Хайтов връчи на министър Павлова писмо от кмета на Хайредин Тодор Алексиев, в който управникът търси съдействие и пари за ремонт на общинските пътища. „Стара планина разделя България на богатия Юг и бедния Север и още по-бедния Северозапад. Време е правителството вече да погледне към хората от Видин, Монтана и Враца и да направи така, че те да заживеят по-добре”, призова от трибуната депутатът.

 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване