03/27/16 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Серей Станишев: Хората не вярват в Европа, защото тя не се грижи за тях

 „Европа отдавна е в криза. Европейските лидери сведоха политиката за справяне с икономическата криза до рестрикции. Но духът на солидарност беше тежко отслабен и това е причината за сегашното положение в Европа. Хората се разколебаха в доверието си в Европа, защото тя не се грижи за тях”, каза пред Нова телевизия евродепутатът Сергей Станишев.
Той е бивш министър председател на България с настоящ адрес в Брюксел, Белгия и се намираше близо до мястото, където на 22 март удариха смъртоносните атентати.

Абдикира ли Станишев от вътрешно партийните битки и има ли връщане за него в политиката на България?

„Политическата сцена е привидно стабилна в България. Усещането е, че страната няма посока, нито перспектива. Това е най-тревожно. Трябват повече публични инвестиции, с които да се създадат повече работни места. Една от причините да имаме толкова шарен парламент е, че БСП има комфорт да бъде единствената европейска опозиция. Предстоящата задача пред БСП е да дава алтернатива”, на мнение е Станишев.

А във война ли е Старият континент според него?

„Трябва по-голяма размяна на информация от разузнаването между европейските страни. Няма държава от Европейския съюз, която да е имунизирана от подобна ситуация”, смята Сергей Станишев.

А какво е мнението му за отношенията между България и Турция?

„Добри комшии сме. Но трябва да им кажем: „Ако искате партньорство, не можете да се мешате в нашата вътрешна политика”, коментира Станишев забраната за влизане в Турция на политици от ДПС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване