03/27/16 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп: Ще фалирам Саудитска Арабия

 Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще спре да купува петрол от Саудитска Арабия, което ще фалира кралството, ако бъде избран. В интервю за в. “Ню Йорк таймс” милиардерът каза, че би направил този шокиращ ход, ако Рияд не изпрати войски срещу “Даеш”, за да подпомогне борбата на Вашингтон с “Ислямска държава”.

Тръмп подчерта, че САЩ трябва да получават компенсации от страните, на които осигуряват защита, включително от богати като кралството. “Все пак без нас Саудитска Арабия не би просъществувала много дълго”, отбеляза Тръмп.

Милиардерът повтори, че президентът на Русия Владимир Путин е силен лидер и това е очевидно. “Никога не съм казвал дали Путин е добър, лош или неутрален. Казвам, че е силен лидер”, добави Тръмп.

Той разкритикува политиката на германската канцлерка Ангела Меркел спрямо мигрантите, като заяви, че тя разрушава Германия със “своята наивност, ако не и нещо по-лошо”. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване