03/28/16 09:47
(http://pik.bg)

Гл. Комисар Георги Костов: Трябват законови промени за принудителното лечение

Гл. Комисар Георги Костов: Трябват законови промени за принудителното лечение

Необходимостта от законови промени по темата за принудителното лечение, е въпрос на законодателни инициативи и на обществени нагласи. Това каза по време на брифинг гл. секретар на МВР Георги Костов във връзка с успешно приключилата операция по обезвреждането на барикадиралия се Петър Коджейков.

На въпрос дали смята, че са необходими някакви законови промени по темата принудително лечение, Георги Костов посочи,че това е въпрос вече на законодателна инициатива и на обществени нагласи. „Ние като правоприлагащ орган, винаги сме за по-големи рестрикции. Въпросът е, че това е баланс между обществените очаквания, обществени нагласи и да речем това, което казвам нагласата на правоприлагащите орагани. 
„По принцип не е тайна, че март месец е кошмарен от тази гледна точка“, заяви Костов по отношение на това по колко пъти полицията придружава "Бърза помощ" на сигнали за психично болни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване