03/28/16 12:34
(http://pik.bg)

Община Варна ще даде 50 милиона за поддържане на градинките

Община Варна ще даде 50 милиона за поддържане на градинките

Обява за нова обществена поръчка на стойност 50 млн. лв. пусна община Варна. Крупната сума е прогнозната цена за поддържането, облагородяването и строителството на съоръжения в междублоковите пространства, градинките за отдих, спортните съоръжения и местата за игра на деца за срок от 4 години.

Идеята на общината е да сключи рамково споразумение с петима изпълнители. За разлика от предишни поръчки обаче в тази не са посочени т.нар. „обособени позиции“, тоест не е предварително ясно как са разпределени районите на града и коя фирма за кой от тях кандидатства. Срокът за подаване на офертите е 13 май.

Новата поръчка за благоустройство и ремонт на междублоковите пространства, улици и тротоари, идва на мястото на спряната от правителството бщиствена поръчка за поддръжката на инфраструктурата на града по райони. Тя беше на стойност 120 млн. лв. също за срок от 4 години. Прекратяването й беше заради съмнения за манипулиране на конкурса. Едновременно с нея беше временно спряна и поръчката за поредния етап от изграждането на нова пречиствателна станция на Златни пясъци. От средата на месеца за този обект има открита нова процедура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване