05/31/16 14:24
(http://www.cross-bg.net/)

В навечерието на Международния ден на детето във военно формирование 26 400-Благоевград се проведе „Ден на отворени врати”

/КРОСС/Традиционните мероприятия по отбелязването на Международния ден на детето - 1 юни, стартираха днес, 31.05.2016 г., във военно формирование 26 400-Благоевград. Строевият плац беше огрян от слънчевите усмивки на над 200 деца от училищата, детските градини, специализираните центрове за интеграция и обучение на деца и центровете за настаняване на деца от семеен тип от град Благоевград. Музикалното оформление от военни маршове приповдигна атмосферата и малките приятели маршируваха като войници и рецитираха стихотворения, посветени на празничния ден. Тук дойдоха и възрастни хора от Социален патронаж и Дом за стари хора „Свети Димитър"- Благоевград. Командирът на военно формирование 26 400-Благоевград подполковник Иван Иванов поздрави дечицата в навечерието на техния празник и им разказа за въоръжението и техниката. Oт трибуната се възползва и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който поздрави всички присъстващи и им пожела много здраве и весели игри. Най-малкият посетител на днешния Ден на отворени врати беше 5-месечното бебе Христо, който, както и другите дечица, беше нетърпелив да разгледа техниката и оръжието на въоръжение в Българската армия на специално обособените учебни центрове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване