05/31/16 18:57
(http://pik.bg)

Официално! Сиренето на пазара у нас е качествено и безопасно

Официално! Сиренето на пазара у нас е качествено и безопасно

Сиренето на българския пазар е качествено и безопасно. Това каза на пресконференция изпълнителният директор на Българската Агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев, на която бяха представени новостите в контрола на предлаганите на българския пазар млечни продукти, както и планираните дейности на Агенцията във връзка с предстоящия летен туристически сезон, предаде „Фокус”.

„Всичко е свързано с това дали технологичната документация отговаря на етикета. Говорим за измама, ако ви го продават с повече вода, за повече пари”, посочи той.

„На сайта ни има таблица, в която ще излиза информация по всички въпроси. Така че всяка седмица ще правим около 25 проби и резултатите ще излизат”, уточни д-р Илиев.

Според него има съмнение дали агенцията има основание да добави в тази таблица колона с имената на фирмите и марките сирене, които са били изследвани.

„Искам това нещо да се случи, но да е направено според закона”, допълни директорът на БАБХ.

„Нашето търсене е в посока да можем да го направим, а не в посока да се крием. Нямаме такова намерение”, каза още Дамян Илиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване