06/01/16 07:14
(http://www.klassa.bg/)

15 хил. евро за кв. м в сградата на годината в Милано

 До вчера малцина знаеха кой живее в най-красивия небостъргач на света за 2015 г., ама репортерите на в. „Кориере дела сера“ разбулиха тайната. Разбира се, че става дума за „Вертикалната гора“ на Милано, квадратен метър от която се продава срещу 15 хил. Евро.

Според класация на Global Prоperty Guide най-скъпи в света са апартаментите в Лондон, Ню Йорк и Москва. В централната част на Лондон цените на апартаментите варират между 18 000 и 25 000 евро за кв. м. В горната част на Манхатън цените на апартаментите са между 15 000 и 17 000 евро, а в Москва средната цена е между 8 000 -15 000 евро.

Тоест 15 000 евро струва квадрат от баровските апартаменти в нея,

 

90 на сто вече са разпродадени

 

 

независимо от високата цена. Като собствениците на тези жилища се ръсят всеки божи месец и средно с по 1500 евро за режийни разходи. Ами портиерите и охранителите, които са денонощно на постовете си по входове и етажи, трябва да получават добри заплати. Семейства хранят и „летящите градинари“, които се грижат за пръснатите по просторните тераси 780 дървета и храсти от 60 растителни вида. Същото се отнася и за техническия персонал, който поддържа асансьорите, за отговорниците на залата за веселби и събрания, за чистачите и т.н. Въобще прислугата на баровците.

Но кои са тези щастливци, които са си позволили страхотния лукс да живеят и на високо, и в истинска гора, и да се радват „нон-стоп“ на удивителния „скай лайн“ на Милано? Ами според разкритията на екипа на „Корсера“ това са на първо място високоплатени футболисти като звездите на местния „Интер“ Иван Перисич и Фелипе Мело. Другата именита личност, позволила си разкоша, е Карстен Китер - шефът в Италия на германския застрахователен гигант „Алианц“. В списъка на баровците – съкооператори следват модните гурута Гая Трусарди и Диего Долчини, които между другото са първите обитатели на „Вертикалната гора“. Безспорно най-ексцентричният неин жител е световноизвестният бразилски рапър Лоренцо Карвальо, който черпи вдъхновение за парчетата си само в Милано. Според портиерите на блока често му гостувал за мощни купони скандалният папарак №1 на Италия Фабрицио Корона – неотдавна той излезе от пандиза, където престоя почти три години за рекет на известни личности със снимки - компромати. Сред чужденците – обитатели на „гората“ изпъква името и на предприемача от Хонг Конг Бернар Нг, който преди месец откри в Милано шикозен тайландски ресторант. Съседка му е притежателката на модни бутици в Ню Йорк Сузи Скат – тя се е пренесла да живее постоянно в Милано и се жалва единствено от това, че в близост до небостъргача на миналата година нямало

 

типични италиански кръчми

 

А както твърди италианката с благородническо потекло Пинин Барбиери Рипамонти, тя обожава жилището си, тъй като благодарение на него постоянно сред природата били както синовете й, така и нейните кучета. На 14-я етаж пък се подвизава една от най-желаните моми на Милано – младата, но вече натрупала завидно състояние на борсата в града брокерка Симона Пици.

Освен изредените до тук собственици на апартаменти в „зеления небостъргач“ от 5-6 националности, в асансьорите му репортерите на „Кориере дела сера“ засекли също така руснаци, японци и някой и друг арабин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване