06/01/16 16:00
(http://www.cross-bg.net/)

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

/КРОСС/ Днес „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до гр. Банкя за деца в неравностойно положение. Инициативата е по случай Международния ден на детето - 1-и юни. Събитието се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности" към Столична община, Столична община - район „Банкя" и издателство „Фют". В специалния влак пътуваха деца заедно с техните придружители от Кризисен център „Вяра, надежда и любов", от Център за работа с деца на улицата, от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Екзарх Йосиф" и „Патриарх Евтимий", както и от ЦНСТ „Алеко Константинов" и „Иван Вазов". Представители на ръководството на националния железопътен превозвач посрещнаха малчуганите на първи перон на Централна гара София и ги поздравиха по повод празника. Управителят на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, Димитър Костадинов каза, че това е една добра традиция, изградена от години. БДЖ организира всяка година подобни инициативи за деца в неравностойно положение, като тази година малчуганите посетиха и детски увеселителен кът до пешеходната зона в гр. Банкя. По време на пътуването до Банкя на малките пътници бяха раздадени балони от служителите във влака, а за всяко дете бяха осигурени книжки, специално предоставени от издателство „Фют"
Публикувана на 06/01/16 16:00 http://www.cross.bg/detza-bankya-putnicheski-1509886.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване