06/01/16 21:57
(http://www.klassa.bg/)

Булсатком и Da Vinci Learning стартират всекидневни занимателни научни експерименти в „Музейко“

 Родители и деца ще могат да се забавляват с всекидневните научни експерименти в „Музейко“, организирани от образователния телевизионен канал Da Vinci Learning, в партньорство с Булсатком.

Ежедневно специалисти от „Музейко“ ще запознават децата с науката по увлекателен и разбираем начин. Под формата на отделни забавни и достъпни научни опити на живо, децата и техните родители ще се забавляват с интересни разговори и демонстрации на теми, като тайните на минералите, енергията, центробежните сили, химията, физиката и др. Експериментите ще запознават децата с науката по забавен, увлекателен и разбираем начин, събуждащ тяхната любознателност и насърчаващ жаждата им за знания.

Очаква се инициативата да продължи до края на годината.

Експериментите на живо са една от най-популярните дейности на Da Vinci Learning по света.

“Имаме удоволствието да обявим това вълнуващо начинание в България. Вярваме, че това ще ни помогне да подкрепим и обогатим образованието на българските деца, както и да разширим популяризирането на нашия бранд и програмното си съдържание по много впечатляващ начин. Целта ни е да се погрижим за децата, които искат да навлязат по-дълбоко в теми, свързани със света, в който живеем – цел, която канал Da Vinci Learning винаги е преследвал.", каза Фердинанд Хабсбург, основател и изпълнителен директор на Da Vinci Media GmbH.

 

 

За Da Vinci Media GmbH:

Основаната през 2007 година със седалище в Берлин Da Vinci Media е независима медийна група. Компанията предлага качествени забавни телевизионни програми от цял свят чрез телевизионния си канал Da Vinci Learning, както и различни мултимедийни образователни платформи. Започнал дейността си в Източна Европа, страните от ОНД, Русия и Турция, днес каналът се излъчва в над 100 територии от Европа, Азия и Африка на 17 различни езика. В България канал Da Vinci Learning се предлага на различни платформи,  а абонатите на Булсатком могат да гледат Da Vinci Learning на канал 64 или на канал 319.

 

За Булсатком:

Булсатком е българска компания, основана през 2004 г. Тя е най-големият доставчик на платени ТВ услуги в България, доставяйки повече от 200 цифрови ТВ канала, включително ексклузивно съдържание, както и високоскоростен интернет достъп. Компанията създаде 2 000 нови работни места в страната, както и редица бизнес възможности за много български фирми, предлагайки свързани услуги. Булсатком притежава и лиценз за мобилен оператор.

Булсатком вече започна тестването на първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1, който е планиран за изстрелване от Кейп Канаверал, САЩ, до края на 2016 г.

Водещата пазарна позиция на Булсатком се базира на изключителното отношение към клиентите и високото качество на предлаганите услуги. Компанията има за цел да предлага на абонатите си най-доброто телевизионно съдържание на възможно най-атрактивна цена.

 

За “Музейко“:

Музейко е пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри, създадени за деца и любопитни възрастни. Цялото съдържание на музея е мислено с цел да вдъхнови децата за познание, откривателство и наука и да помогне на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарат време заедно активно и ефективно. www.muzeiko.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване