06/01/16 21:27
(http://www.klassa.bg/)

Година след началото Европейският фонд за стратегически инвестиции представя проекти в специализиран портал

 Една година след старта на Европейския фонд за стратегически инвестиции, структурата, която реализира Плана за инвестиции за Европа (известен и като Плана "Юнкер") представи днес Европейския портал за инвестиционни проекти (ЕПИП). Това е онлайн платформа, свързваща организатори на европейски проекти и инвеститори от ЕС и извън него. На интернет страницата могат да се видят проекти, които кандидатстват за финансиране от фонда или вече са получила подкрепата му, като целта е да се по-голяма видимост на проектите в Европа, в които може да се инвестира.
 
Европейската комисията анализира днес и постигнатите към настоящия момент резултати в реализацията на Плана за инвестиции за Европа.  
 
Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер заяви: „Планът за инвестиции работи въпреки твърденията на песимистите. Европейският фонд за стратегически инвестиции всекидневно създава работни места и привлича инвестиции в реалната икономика. Затова предлагаме да удължим функционирането на Фонда и след 2018 г. Нека да си поставим амбициозни цели във връзка с възобновяването на инвестициите в Европа.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване