06/01/16 06:53
(http://www.klassa.bg/)

Превеждат първите европари на общините до края на годината

 Първите европари може да бъдат преведени на общините до края на годината. Средствата се отпускат по програма „Региони в растеж”, като се очаква пилотните авансови плащания да стигнат до местната власт преди да изтече 2016 г. Това съобщиха от министерство на регионалното развитие. Условието общините да получат средства е да работят с пълна мобилизация, посочват още от ведомството. Управляващото звено на оперативната програма одобри всички 39 инвестиционни програми, по които към местната власт ще бъдат разпределени 1,3 млрд. лв.
Общините, които ще получат финансиране от фонда са Столична, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Хасково, Пазарджик, Шумен, Сливен, Габрово, Ямбол, Перник, Враца, Ловеч, Кърджали, Разград, Смолян, Казанлък, Асеновград, Монтана, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Силистра, Димитровград, Търговище, Лом, Петрич, Свищов, Велинград, Карлово и Панагюрище.
Одобрените инвестиционни програми ще подкрепят реализацията на проектите, заложени в интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Те са насочени към подобряване на градската среда, обновяване на образователна, социална и културна инфраструктура, енергийна ефективност на административни публични сгради и многофамилни жилища, и развитие на системите на градския транспорт.
До 31 юли 2016 г. всяка община следва да подаде проектни предложения за минимум 50% от бюджета на града по процедурата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване