06/01/16 07:15
(http://www.klassa.bg/)

Стивън Хокинг: Тръмп е демагог

 Световноизвестен физик Стивън Хокинг сподели, че не може да си обясни причината за популярността на милиардера Доналд Тръмп, който се стреми към президентския пост в САЩ. "Той е демагог, който изглежда се обръща към "най-малкия общ знаменател", казва физикът.

Хокинг, легендата от Queen Брайън Мей, Нийл де Грас Тайсън, Брайън Кокс и Ричард Докинс са сред участниците на фестивала Starmus в Тенерифе, който ще се проведе от 27 юни до 2 юли. Фестивалът Starmus е празник на астрономията, космоса, музиката, изкуството и науката, а тази година е посветен на професор Хокинг. Част от събитието ще са още единейсет нобелови лауреати.

Астрофизикът Брайън Мей похвали „образователния аспект”, който е разпрострян в целия фестивал. Мей, който около месец преди това той ще е и в България за концерта на Queen и Адам Ламбърт, ще има лекция, наречена „The 3D Universe”. Прочутият китарист и учен ще сподели своята страст към стереоскопията. Наскоро той пусна своето приложение за смартфони „Owl” (VR viewer), което позволява на потребителите да разглеждат изображения в 3D. Брайън Мей в момента работи и по следващо приложение, което е наречено „Queen in 3D”.

То ще включва 3D репродукции на снимки, правени с неговата стереокамера по времена турнета на Queen през 80-те и 90-тегодини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване