06/03/16 06:26
(http://www.klassa.bg/)

Американски легенди изпъстрят хиподрума в Банкя

 Остават два дни до най-голямото събиране на американски автомобили у нас - Ride’n’Roll – American heritage in Bulgaria. В събота на 4 юни десетки легендарни модели коли ще бъдат изложени на паркинга на Национален хиподрум Банкя. Официалният старт на събитието на Клубът на собствениците и любителите на американските автомобили в България е от 11 часа. Част от американските легенди ще направят символично шествие, което ще тръгне от Храм-паметник „Св. Александър Невски” в 9 часа и ще мине по булевардите „Цар Освободител” и „Тодор Александров”, за да се отправи към конната база.


Участниците в изложбата тази година ще премерят сили в конкурс, като категориите са за най-стар автомобил, най-добре възстановен автомобил, най-стар автомобил в оригинално състояние, участник дошъл от най-далече с автомобила си и най-мощен автомобил. За победителите са предвидени атрактивни подаръци от партньорите на събирането.

В 13 часа ще започне фотографско обучение за заснемане на автомобили – статични и в движение. То е организирано от агенция „БулФото” и Nikon, а по-късно ще се проведе и кратка презентация за снимане с помощта на дрон. Освен на красивите и мощни автомобили, посетителите ще могат да се радват на традиционната американска кухня. За най-големите фенове ще има специални тематични аксесоари.

Клубът на собствениците и феновете на американските автомобили в България е основан през 2007 г., като към днешна дата членовете му са над 100 души. Идеята му е да обединява хора с интереси и любов към американските автомобили и култура. Всяка година се организират традиционни срещи, като до момента домакини са били Благоевград, Боровец, Велинград, Враца, Драгоман, Плевен, Пловдив, Правец и София. Първото издание на Ride’n’Roll се проведе през 2015 г. при изключителен интерес и събра над 150 автомобила на Национален хиподрум Банкя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване