06/03/16 05:54
(http://www.klassa.bg/)

"Ботунец" на бунт заради побой

 Над 300 жители на столичния квартал „Ботунец” се събраха в четвъртък привечер в знак на протест след масов бой, който вкара 8 души в болница. За да свали напрежението в района се изсипа и жандармерия.

Скандалът избухнал в сряда, когато съседи направили забележка на шумна компания в един от блоковете. В отговор на забележката празнуващите започнали да бият, разказаха очевидци на инцидента. Хората от квартала протестират с искане за незабавно залавяне на биячите.   

Кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев обясни, че преди дни е станал битов инцидент, при който ромско семейство е упражнило насилие върху българско семейство, вследствие на което има пострадали. Този инцидент е породил ответна реакция в по-голямата част от жителите на квартала, които са излязоха, за да изразят своя протест срещу случилото се.

Панев посочи, че в протеста участие за взели представители на всички етнически групи, които населяват квартала. „Хората казаха: „Ние от години живеем тук, разбираме се чудесно и едни такива неща са в състояние да разбият нашето съвместно съжителство, против сме да се случва и искаме виновните да си понесат справедливото наказание”. Това беше същественото от протеста на хората”, коментира Панев и добави, че обстановката през цялото време е била спокойна, но полицейското присъствие ще остане засилено през цялата нощ.

Пострадалите при инцидента вече са дали показания. Щяло да има и задържани в близките часове.

Според старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, в квартала има напрежение, но на място има достатъчно полицейски сили. „Обстановката е под контрол. Ще има засилено полицейско присъствие в квартала, докато не сме сигурни, че обстановката е абсолютна спокойна и не задържим укриваните лица”, подчерта той. „Образувано е досъдебно производство от 1 юни. Работи се по случая, издирват се лица за извършени хулигански действия”, поясни Маринов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване