06/03/16 05:57
(http://www.klassa.bg/)

Родители търсят пари за лечението на 5-годишния Асен

 „Детето ми преживя две операции, а ние нямаме пари да го водим на химиотерапия.“ Така майката на 5-годишния Асен Надя започна разказа за историята, преобърнала живота им. В края на февруари буйният и жизнерадостен Асен започва да се изморява и повръща. „Не искаше да си играе с децата, оплакваше се от главоболие и постоянно спеше“, спомня си Надя от Белоградчик. Тя и мъжът й завели момчето на педиатър, който казал, че детето има глисти, за което дал лекарство. „Не познавахме доктора. Той беше от Видин и идваше един път в седмицата в болницата, за да преглежда“, разказва младата майка. От болницата в Берковица обаче отричат думите на майката. „При нас не е работил колега от Видин, който да се идвал веднъж седмично“, обясни обаче пред „Монитор“ началникът на „Детско отделение“ в берковската болница д-р Маргарита Стоичкова. Тя отрече и че в лечебното заведение работи и д-р Вълчева, за която семейството твърди, че е изпратила Асен за преглед в София, където да потвърдят предположението й за хидроцефалия. Така в края на март в столичната неврологична болница „Св. Наум“ потвърждават диагнозата, но откриват и че Асен има тумор в задната черепна ямка. Лекарите правят две операция – за хидроцефалията и за отстраняване на тумора. Медиците не успяват да отстранят цялото образувание, което налага Асен да започне химиотерапия. „Всеки месец трябва да ходим до София, което ни струва около 150 лв., а ние нямаме тези пари“, казва Надя. Четиричленното семейство живее с 200 лв. на месец, като единствените им доходи са от детски надбавки и социалните помощи, които безработните родители получават.

Всеки, който иска да помогне на 5-годишния Асен и семейството му, може да го направи с дарение на сметка: BG07STSA93000020488789, BIC: STASABGSF.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване