06/04/16 06:47
(http://www.klassa.bg/)

Наши марки най-търсени на филателни борси

 Валидираните у нас марки са едни от най-търсените на световните филателни борси през миналата година. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от пресцентъра на ведомството. С голям интерес са марките посветени на Световен фонд за дивата природа и 40-годишнина от съвместния космически полет „Союз – Аполо“. Сериозно търсене се отчита и изданието за 100-годишнината от рождението на художника Стефан Кънчев, което възпроизвежда първата в света марка на тема шахмат. По думите на Московски изминалата година е една от най-успешните за издаването на марки в България

Министерство на транспорта започва подготовката на годишния тематичен план за издаване на пощенски марки през 2017 г. До 30 август 2016 г. ще бъдат приемани предложения за отбелязване на значими събития, кръгли годишнини и чествания. Те трябва да са свързани със събития, които имат обществена, национална или световна значимост. Може да отразяват кръгли годишнини от рождението на личности, с доказан във времето принос за утвърждаването на националната идентичност или за развитието на обществото. Изискване към предложенията да се вписват в тематичните раздели: „България – наша родина”, „България и Европа” и „България и света”.

Критериите за допустимост на предложенията са публикувани на интернет страницата на транспортното министерство. Утвърденият от министъра план ще публикуван след края на октомври 2016 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване