06/05/16 12:13
(http://www.klassa.bg/)

Швейцария на референдум за гарантиран доход за всички жители

 Започна гласуването в Швейцария на референдума за отпускане за всички жители на страната на гарантиран доход от 2500 франка (2260 евро) на месец за възрастен и 625 франка (565 евро) за дете, съобщиха агенциите.

Въпреки привлекателността на идеята обаче мнозинството от гражданите се очаква да последват призива на правителството и да гласуват против. Опонентите на гарантирания доход предупреждават, че ако той бъде одобрен, ще последва увеличаване на данъците, тъй като изплащането му ще изисква по 200 милиарда франка годишно. Освен това ще бъде поставена под заплаха социалната система и ще отслабне мотивацията за труд на хората с ниски доходи.

Според допитване от средата на май за гарантирания доход ще гласуват само 26 на сто от гражданите, а 71 на сто - против.

Швейцарците ще отговорят днес на още няколко въпроса, между които за въвеждане на поправки в закона за бежанците с цел ускоряване на процедурите по разглеждане на молбите им за убежище. Въпреки негативното отношение на влиятелната Швейцарска народна партия, която е за ограничаване на миграцията, новото законодателство за бежанците се очаква да бъде подкрепено от 60 на сто от гласувалите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване