06/06/16 07:23
(http://www.klassa.bg/)

Германия определи Русия като заплаха

 На властите в Берлин им бяха необходими цели десет години, за да направят ново стратегическо позициониране на заплахите на страната. Новата Бяла книга, която трябва да определя решенията, свързани с политиката на сигурност, най-накрая се появи, и в нея наред с тероризма, радикалния национализъм и бежанците, като заплаха за Германия е посочена и Русия, пише в. „Велт“. Според актуализирания текст, който отразява предизвикателствата на настоящето, Русия заличава тънката граница между мира и войната. В Берлин са категорични – Москва поставя на карта мирния ред в Европа, установен след края на Студената война, и поради тази причина вече не е партньор, а съперник на ФРГ.

Чрез активизирането на военните действия по външните европейски граници Русия обръща гръб на Запада и засилва стратегическо съперничество. За особено опасно в Берлин намират използването на „хибридни инструменти за целенасочено размиване на границата между мира и войната“, което води до „подкопаване на други държави“.

В събота канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че е за това Русия все повече да се сближава с европейското икономическо пространство и в крайна сметка да се стигне до обща икономическа зона от Лисабон до Владивосток. Тя също така подчерта, че санкциите срещу Русия ще бъдат премахнати ако Москва изпълни минските съглашения, пише „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване