06/07/16 07:52
(http://www.klassa.bg/)

Най-странните неща, видeни в Google maps

 Хората на Google опитват да снимат цялата ни планета. Понякога обаче, това мащабно и трудоемко начинание води до „улавянето“ не само на странни, но дори и плашещи сцени. Други пък са си чиста мистерия или пък опит за зловеща шега, но няма как да знаем със сигурност. Форумите в интернет се пълнят с предположенията на хората за какво всъщност става дума. Теориите варират от доказателства за посещение на извънземни до мутации и свръхвестествени събития.

Представяме ви някои от най-странните неща, снимани от камерите и сателитите на Google. Сред тях е „полуостровът на пентаграмата“ в Казахстан. Всеки, който е виждал снимката е учуден от перфектното позициониране на символа на земята.

Теориите тук варират от злокобен сатанински култ, които е оставил своето послание, до чисто и просто комунистическа петолъчка в кръг.
Когато говорим за символи, видими само от птичи поглед, няма как да не споменем и „големият мерник“ забелязан в американският щат Невада. Някой може би се е прицелил там – хора, извънземни? Това доказателство ли е, че не сме сами или евентуална заплаха? Който и да го е създал, навярно не е имал добри намерения. Определено тази снимка оставя много въпросителни, на които надали въобще можем да дадем отговор.

Странни образи

„Счупеното лице“

Част от огромно лице забелязанo на поляна в Англия е едно от най-странните неща, хващани от камерите. Въпросът е не само защо се намира сред тревата, но и как се е озовало там. Някои привърженици на свръхвестественото дори предполагат, че това е отливка на лицето на самият Исус Христос.

„Хората птици“

Може вече да сте попадали на този притеснителен кадър от Япония. На него се виждат хора, които стоят в две редици с...маски на глави на гълъби. Въпреки че, изглежда като някаква злокобна шега (ха-ха!), това не прави ситуацията по-малко извратена. Определено има нещо дори по-обезпокоителни в жената отдясно.

„Момичето-животно“

Да, наистина тази снимка е изключително странна и плашеща, но все пак имаме един въпрос – какво всъщност е това? Лама? Живо Барби? Каквото и да е, оставя интернет в шок и ужас. Някои по-разумни предполагат, че чисто и просто става въпрос за манипулация.

Надписът в Лос Анджелис

На снимката се вижда надписът „Come down town and play” (Ела в града и играй). Изглежда все едно е изписан с черен перманентен маркер. Това не е особено странно послание, но тук въпросът идва – към кого е насочено и защо е върху тавана на сграда – може би някой чака нещо от небето и го привества – спекулират любителите на теориите за извънземните.

Гората китара

Изрязаната във формата на китара, гориста местност в Аржентина определено е невероятна гледка и буди възхищение за креативността на автора й. Но тук идва въпросът – кой всъщност може да е той. Дали е направена от хора и как се прави произведение на изкуството с такива колосални мащаби. Както и за другите мистериозни неща в този списък, нямаме отговор.

Други изправящи косата снимки

„Телата в кофите“

На пръв поглед се виждат изхвърлени в кофи разчленени човешки тела. Все пак човек си отдъхва, когато се загледа по-отблизо и установи, че става въпрос за манекени. Въпреки това снимката оставя някакво неприятно и плашещо чувство.

Човешки череп

Снимка с неопределен произход показва човешки череп, който „лежи“ сред поле покрито с огромни камъни с различна големина и форма. Тук въпростите са очевидни – защо има човешки останки на средата на нищото? Как човекът е загубил живота си и най-важното – къде е останалата част от тялото.

„Маскираните хора“

На този кадър виждаме група маскирани (по незнайна причина) хора, които се взират втренчено в камерата. Не само изправящите косата костюми са нещото, което прави тази снимка необичайна и странна, а и фактут, че те стоят от двете страни на пътя като единият от тях има нещо като голям нож в лявата си ръка.

Самолетна катастрофа

Не стига само, че благодарение на Google сме се нагледали на притеснителни и шокиращи снимки (за което благодарим), а сега камерите са заснели и истинска самолетна катастрофа – разпръснатият багаж и телата на жертвите, което гарантира кошмари. Кадърът за пореден път ни доказва, че не искаме да знаем всичко и дори любопитството си има граници.

Двоен образ

Клонираните атакуват

Една от наистина предизвикващите учудване снимки, хванати от Google Streetview, са двама мъже с еднакви дрехи, движещи се по един и същи начин на улица в неназнован американски град. Именно сходната им походка буди най-силно недоумение и кара запалените по конспирациите форумджии да предполагат, че става въпрос за клониране. Дали е така – можем само да гадаем. Не е изключено някой да е упражнявал способностите си с Photoshop.

Снимки: The Richest

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване