06/07/16 07:40
(http://www.klassa.bg/)

Търговски площи: Презареждане

  Кризата и следкризисният период предизвикаха процес на сериозна трансформация и консолидация на пазара на търговски площи в България. Много от заплануваните проекти така и не се реализираха, а пустеещите терени бяха продадени, за да се изградят други проекти върху тях – най-вече офиси и жилища.

Много проекти, които бяха реализирани въпреки кризата, в крайна сметка затвориха врати и в момента очакват новия си собственик или нов живот под някаква друга форма. Сред тях са молът на открито в Бургас, няколко проекта в Русе и други. Играчите, които успяха да оцелеят при тежките условия на пазара през последните години, преразгледаха концепциите си, за да се адаптират към новите условия и изисквания на наемателите и посетителите. Други прецениха, че по-добрата стратегия за тях е да се оттеглят. Така от България си тръгнаха веригите Merkator, Penny, Praktiker, bauMax и други.

През последните почти две години няма реализирани нови големи проекти в търговския сегмент от пазара набизнес имоти у нас. От последната вълна търговски центрове непостроен остана само един – Plaza в кв. „Люлин“ в София. Собственикът му обяви наскоро, че най-вероятно ще го довърши до края на годината. Строителство тече и в Пловдив – на търговския център „Марково тепе“.

Пълният текст на анализа може да прочетете от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване