06/08/16 07:51
(http://www.klassa.bg/)

В Истанбул бе извършен нов терористичен акт

 Вчера сутринта в Истанбул, недалеч от световноизвестната джамия Сулеймание, взрив отне живота на седем полицейски служителя и на четири граждански лица, пишеРоссийская газета.
Ранени бяха 36 души, от които трима в критическо състояние. Стоящ край полицейско управление, пълен с експлозиви автомобил бе взривен, докато край него преминаваше автобус с отряд от специалните части. Според очевидците веднага след взрива е била чута стрелба.
„От юни миналата година атмосферата на страха в Турция е изгодна най-вече на властта“, смята директорът на руския център за изучаване на съвременна Турция Илшат Саетов. „В мирна обстановка управляващата Партия на справедливостта и развитието“ не би могла да събере достатъчно гласове за формирането на еднопартийно правителство и би събрала дори по-малко на следващите избори. А и за самата Кюрдска работническа партия, за която се смята, че е извършила терористичния акт, състоянието на въоръжен конфликт е също добре дошло, иначе нейната значимост ще се загуби, а легалната прокюрдска Демократическа партия на народите може да стане съвсем самостоятелна в Турция“, смята експертът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване