06/08/16 21:39
(http://www.klassa.bg/)

Водеща международна хотелска верига навлиза в България чрез нов хотел в центъра на София

 Една от най-реномираните хотелски вериги в света ще обяви официално навлизането си на българския пазар по време на Hotel & Tourism Investment Forum – първата международна конференция за инвестиции в хотели и туризъм у нас, която ще се проведе на 9 юни в хотел „Хилтън”, София. Хотелът ще бъде във високия клас и ще се намира в идеалния център на София.

 

По време на Хотелския и туристически инвестиционен форум, който се организира от Property Xpressагенция за инвестиционна информация за Югоизточна Европа и Русия, с подкрепата на British Bulgarian Business Association, БАТА и медийното партньорство на вестник Капитал, водещи инвеститори, хотелиери, туроператори и ръководители в международни хотелски вериги ще обсъждат състоянието и тенденциите, възможностите и рисковете, добрите практики и предизвикателства пред бизнеса.

 

Сред темите, които ще бъдат обсъдени по време на конференцията са ползите от зелените технологии и как те могат значително да редуцират оперативните разходи на хотела, как може да бъде избегнат конфликтът между клиента, който търси лукс при престоя си в хотел от висок клас и глобалната тенденция за устойчиво развитие, кои са перспективните ниши за инвестиции в България, какво означава еко туризъм и как се печели от него, кои международни хотелски вериги оценяват България като пазар с потенциал и др. Ще бъдат посочени също тенденциите и възможностите при различните видове туризъм – СПА, културен, еко, винен и др.

 

За първи път в България се провежда среща за инвестиции в хотели, специално за която в страната пристигат директори по развитието за Източна Европа на някои от най-реномираните световни вериги, като Marriott International, Hyatt International, Wyndham Hotel Group, InterContinental Hotels Group, Accor Hotels и Best Western. Високото ниво на конференцията се потвърждава и от участниците от българска страна, като Лъчезар Тодоров – Изпълнителен директор на Тера Тур Сервиз, Никола Петков – изпълнителен директор на FPI Hotels & Resorts, Румен Драганов – директор на Института за анализи и оценки в туризма, Весела Вълчева - Макгий – президент на българския съвет за устойчиво развитие и други.

 

За откриването на Хотелския и туристически инвестиционен форум, което ще се проведе на 9 юни от 9:00 часа е поканена и се очаква да се включи министърът на туризма в България Николина Ангелкова.

 

 

 

 

Успоредно с конферентната програма, по време на Hotel & Tourism Investment Forum ще бъдат връчени и почетните грамоти на участниците в селекцията

 

Best Hotels in Bulgaria 2015/16

 

Целта на наградите Best Hotels in Bulgaria 2015/16 е да отличи хотелите, постигнали и запазили най-високо ниво на обслужване и удовлетвореност на клиента, независимо от техния размер, архитектурно изпълнение или местоположение. Любопитното при тези награди е системата за оценяване – за разлика от повечето конкурси, в които победителите се определят от жури, при Best Hotels in Bulgaria 2015/16, селекцията на най-добрите хотели се формира от гостите на съответните хотели, които са публикували ревюта и оценки в реномирани международни платформи и сайтове за резервации, като TripAdvisor, Expedia, Booking.com и др. По този начин се търси възможно най-обективното и безпристрастно оценяване. 

 

Отличавайки най-приятелски настроените към клиента хотели в България, организаторите на Форума целят да посочат добрите примери в хотелиерската практика и да мотивират инвеститорите и мениджърите в бранша постоянно да търсят развитие в качеството на обслужване.  

 

Сред хотелите в селекцията Best Hotels in Bulgaria 2015/16 са хотел „mOdus” (Варна), апарт хотел „Лъки Банско”, „Премиер Лакшъри Маунтин Резорт” (Банско), „Грифид Хотелс Клуб Хотел Болеро” (Златни пасъци), „Регнум Банско Апарт Хотел & Спа”, „Сенс Хотел” (София), „Графит галерия хотел” (Варна), „Арена ди Сердика” (София), Новотел София и други.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване