06/09/16 07:08
(http://www.klassa.bg/)

7 от 10 гърци не могат да си плащат данъците

 Повечето гърци (89 на сто) очакват новите мерки по отношение на данъци и осигуровки да тласнат икономиката към рецесия, а 78 на сто преценяват, че ще са необходими даже допълнителни мерки, за да бъдат постигнат целите, според проучване на атинската търговско-промишлена палата, цитирано вчера от електронните издания.

Песимизъм продължава да цари сред съседите не само по отношение перспективите на икономиката, но и за това, че изискваните от кредиторите на страната рестрикции ще ги ударят по джоба.

Седем от десет запитани казват, че не могат да плащат данъците и осигуровките си.

Коментирайки тревожните сигнали от тази анкета представители на търговско-промишлената палата апелират за необходимостта от лансиране на мерки за развитие, които да дадат нова глътка въздух на пазара.

Само 6 на сто от гърците заявяват, че могат да се доверят на решенията, приети наскоро от правителството, а 5 на сто изобщо нямат мнение по тях.

Едва 7 на сто вярват, че сегашната икономическа политика на правителството може да доведе до реализиране на целите. 15 на сто не са отговорили, а доста голям брой от запитаните са се въздържали от отговор.

69 на сто от участниците в анкетата казват, че изобщо не могат да откликнат на новите задължения, свързани с данъци и осигуровки тази година.

Смята се, че този процент е с 10 на сто по-голям, отколкото през февруари 2014 г.

76 на сто пък са песимисти за финансовото си състояние.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване