06/09/16 21:10
(http://www.klassa.bg/)

Учредиха БЪЛГАРО-ЙЕМЕНСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА

 Учредиха БЪЛГАРО-ЙЕМЕНСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА (БЙТПП). Основната й цел е да работи за развитие на икономическото сътрудничество и двустранните бизнес отношения между Република България и Република Йемен.

 

            БЙТПП ще подпомага стопански организации от двете страни за контакти с цел търговия, инвестиционна дейност, излизане на трети пазари, реализиране на научно-технически проекти, съвместно участие в инфраструктурни проекти, туроператорска, транспортна и друга икономическа дейност.

 

 

            Председател на управителния съвет на БЙТПП е инж. Димитър Белелиев, който има над 15-годишен опит като ръководител в енергийния сектор.

 

           

 

            „Ще работим за активизиране на бизнес отношенията между България и Йемен и за реализиране на големия потенциал на двата пазара. Отворени сме за сътрудничество с представители на местните и държавните власти, други неправителствени организации, както и с международни организации”, коментира инж. Белелиев.

 

 

 

             Сред дейностите на БЙТПП са също:

 

-          Сътрудничество с държавни органи за създаване на договорно-правна база, стимулираща развитието на икономическите връзки между България и Йемен;

 

-          Подпомагане разрешаването на въпроси от икономически характер;

 

-          Лобиране за улесняване на връзките между представители на бизнеса;

 

-          Подпомагане, насърчаване и защитаване на интересите на членовете си;

 

-          Разработване и внедряване на предложения, анализи, експертизи и други.

 

 

            Палатата предвижда срещи и делегации на представители от двете държави. Първите мероприятия се планират за началото на месец септември 2016 г.

 

 

            БЙТПП е вписана в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел с решение №1/16.03.2016 г. като Сдружение за осъществяване на дейност в частна полза.

 

 

 

            На 4,5 млн. щ.д. се равнява българският износ за Йемен през 2014 г.[1]

 



 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване