06/11/16 21:49
(http://www.klassa.bg/)

Гърци спряха кораб, пътуващ от България за Уругвай с оръжия на борда

 Кораб, пътуващ от пристанище Бургас за Уругвай, е задържан на гръцкото пристанище Пирея. След проверка на властите в него са открити два контейнера с военна техника и боеприпаси, съобщи Нова тв.

Корабът е засечен в четвъртък в морската зона Кафирея от патрулен кораб на гръцката брегова охрана. Той е плавал под флага на на Антигуа и Барбуда. Капитанът е изпълнил нарежданията и е насочил кораба към пристанище Пирея, където е акостирал за проверка.

След последвалия обиск е установено, че корабът превозва два контейнера с военна техника и боеприпаси. Документите на оръжията не са съответствали с тези на ЕС, а екипажът не е имал специално разрешение за транспортирането им.

Малко по-късно пък стана известно, че Гръцките власти са освободили товарния кораб, чието име е „Би Би Си Берген“, на който беше открито оръжие и боеприпаси, натоварени в България. В момента плавателният съд продължава по пътя си към Уругвай, съобщи bTV.

От българската Aгенция „Митници“ съобщиха, че стоката е преминала пълна митническа проверка и документите ѝ са изрядни. ъдържанието на контейнерите обаче не се уточнява. ървоначалното съобщение на гръцките власти беше, че е липсвала съпровождащата документация. роблемите изглежда са изчистени, защото в момента корабът пътува в посока Гибралтар.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване