06/11/16 10:01
(http://www.klassa.bg/)

Монтираха паркомати в Синя зона в Пловдив

 

Машините не връщат ресто, но информират за актуалните културни събития в града

Първите три автомата за самотаксуване в пловдивската Синя зона бяха монтирани в петък на бул. „Княгиня Мария Луиза”. Паркоматите заменят ръчната продажба на талони от инкасаторите, като потребителите могат да избират – или да платят, чрез машината, или да пуснат есемес, съобщи зам.кметът по транспорт Златин Велев.

При натискането на който и да е бутон на паркомата първо излиза логото на общината. Ако шофьорът иска да плати, трябва да натисне бутон № 1. Тогава върху монитора се изписва тарифата от понеделник до събота: 1 лв. - за 40-минутен престой или 1,50 лв. – за 1 час престой. Тъй като машината не връща ресто, колкото монети над тази сума постави водачът, автоматът ще му издаде талон за съответното време. Ако поставените монети са под 1 лв., се появява надпис, че сумата е недостатъчна, защото няма такава тарифа. Тогава с отказ чрез натискане на червения бутон „Х“ човек може да си върне парите. Автоматите са произведени от френска фирма. Единият от тях е с по-голям монитор и е модел от ново поколение, какъвто за първи път се монтира в България. Той е свързан с онлайн платформата на община Пловдив, от която желаещите могат да получат информация за забележителностите на града и за актуалните културни събития.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване