06/15/16 16:45
(http://www.klassa.bg/)

БНП ПАРИБА ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА СТЕФАН ТОДОРОВ

 БНП Париба представя в салона си 10 платна живопис, както и 4 работи акварел и туш на художника Стефан Тодоров.

Стефан Тодоров има редица изложби у нас, както и в САЩ, Австрия, Германия, Мароко, Швеция, Франция. Негови картини са в колекциите на Императорския двор на Япония, краля на Мароко Хасан II, държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, кактo и други изтъкнати личности.

Коприната, която художникът използва за свое платно, допълнително прави нещата на Тодоров особени, сложни, но същевременно държащи здравата връзка между зрител и творба. Силното внушение първоначално респектира, но след това дава път на зрителя сам да намери себе си в този сложен живописен и композиционен ритъм, който представляват работите на художника. Финият блясък на коприната също привнася известна интимност.

„В последните си творби художникът работи със сребърен и златен варак, който „вгражда” в коприната, създавайки още по-пищна и богата визия, в която традиционната представа за четирите стихии се разширява от китайската теория за съществуването на пета – металът.” - пише за него изкуствоведката Катерина Гаджева.

„Моят естетически подход е силно свързан с чувството, емоцията и обекта, като начало аз изграждам формата,  след което формата започва да говори за цвета. Този процес е базиран на моите артистични възгледи и убеждения. Някои асоциативни механизми както и определено музикално отношение или подход по време на изграждането на композицията, могат да придадат на формата органичност и антропоморфност.“

Изложбата бе официално открита на 14-ти юни от 18,30 часа пред клиенти на банката, представители на бизнеса и медиите. Тя е отворена за посещения от 15-ти юни до 15-ти август в салона на БНП Париба на бул. Цар Освободител 2 в София, всеки работен ден от 9:00 ч. до 18:00 ч.


„Депозити с бъдеще“ от БНП Париба

От 2013 г. БНП Париба предлага уникален за българския пазар спестовен продукт – „Депозити с бъдеще“. За първи път българските клиенти имат възможност да открият нов депозит изцяло онлайн, без да посещават банков офис, с висока доходност и при най-високи условия за сигурност.

Допълнителна информация на www.deposits.bnpparibas.bg

 

За БНП Париба С.А. – клон София

БНП Париба е представена в България от 1994. Днес БНП Париба С.А. – клон София, част от Групата БНП Париба, предоставя услуги на частни и корпоративни клиенти. БНП Париба С.А. – клон София предлага пълна гама продукти и услуги в корпоративното и институционално банкиране, както и персонализирани финансови решения. Освен своите два клона в София и Варна, Групата БНП Париба е представена в България и чрез застрахователната компания БНП Париба Кардиф и водещата компания за потребителско кредитиране – БНП Париба Лични финанси и има общо над
1 200 служители.

Допълнителна информация на www.bnpparibas.bg

 

За Групата БНП Париба

БНП Париба (www.bnpparibas.com) присъства в 80 страни с близо 190 000 служители, от които 145 000 в Европа. Групата заема челни позиции в трите си основни направления: Банкиране на дребно, Инвестиционни решения, както и Корпоративно и институционално банкиране. В Европа, Групата има 4 основни вътрешни пазара (Белгия, Франция, Италия и Люксембург), а БНП Париба Лични финанси е лидер в потребителското кредитиране. БНП Париба разпространява своя интегриран модел за банкиране на дребно в страните от Средиземноморието, Турция, Източна Европа и обширна мрежа в западната част на САЩ. В направленията Корпоративно и институционално банкиране и Инвестиционни решения, БНП Париба заема челни позиции в Европа, има силно присъствие в Северна и Южна Америка и бързорастящ бизнес в Азия и Тихоокеанския регион.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване