06/15/16 10:40
(http://www.klassa.bg/)

Пазарът на ваканционни имоти още не се е възстановил от кризата след бума

 Пазарът на ваканционни имоти все още не се е възстановил от кризата след бума от 2007-2008 г., коментира пред БТА Орлин Владиков, бивш двукратен председател на Националното сдружение "Недвижими имоти" в периода 2002 - 2007 г., пред БТА.

Според него подобряването на криминогенната обстановка също е сред предпоставките за ръст на инвестиционния интерес към ваканционните имоти.

Владиков посочва, че на брега на морето стоят непродадени уникални имоти с добра инфраструктура, а в планинските курорти - с прекрасни гледки и близко до ски писти.

Причината за застоя в интереса към ваканционните имоти е заради драстичния спад на цените - до 70 процента в някои сегменти от пазара спрямо 2007-2008 г., коментира той. “След като паднаха лихвите по влоговете, отново наблюдаваме съживяване на интереса към подобни имоти, но той е по-скоро информационен, а не толкова на ръст на броя на сключени сделки”, посочи Владиков.

Пълният текст на статията от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване