06/15/16 10:21
(http://www.klassa.bg/)

Промишлеността в ЕС 1,3% ръст

 В целия ЕС промишленото производство на месечна основа е нараснало с 1,3 на сто, посочва Евростат на сайта си, а на годишна - с 2,5%. В еврозоната увеличението за месец е с 1,1 на сто, а спрямо 2015 г. - с 1,3%, сочат данни на Евростат..
Евростат отбелязва, че основната причина за увеличението е по-голямото производство на скъпи стоки като кухненско оборудване или мебели, капиталови стоки и недълготрайни потребителски стоки.
В България на месечна основа растежът на промишленото производство е нулев, а на годишна показателят бележи растеж от 2,5 процента.
Най-голям спад спрямо март има в Хърватия (-2,8 на сто), Литва (-2,7 на сто) и Латвия (-2 на сто), а най-силно покачване - в Ирландия (+6,7 на сто), Португалия (+6,4 на сто), Естония (+5,9 на сто) и Унгария (+5,4 на сто).
Най-голям годишен растеж на производството през март се наблюдава в Словакия (+7,2 на сто), Полша (+5,9 на сто), Словения (+ 5,3 на сто), Унгария (5,2 на сто) и Хърватия (5 на сто), а по спад водят Малта (-3,6 на сто), Люксембург (-2,5 на сто), Литва (-1,3 на сто) и Латвия (-0,5 на сто).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване