06/15/16 10:27
(http://www.klassa.bg/)

Тръгва сайт за сравняване на банкови оферти

 От 18 септември тръгва сайт, чрез който ще можем да сравняваме таксите за най-често използваните банкови услуги. Това съобщи Нина Стоянова, подуправител на БНБ и ръководител на управление „Банково“. Платформата ще бъде безплатна за всички потребители. Това е заложено в измененията Закона за платежните услуги и платежните системи, чиито изменения бяха приети на първо четене в НС и предстои скоро да бъдат гласувани окончателно.

Предстои Народното събрание да приеме и измененията във Валутния закон, въведени със Закона за кредитите за недвижими имоти на потребители, както и приемане на съответни промени за статистиката на платежния баланс, съобщи още Стоянова. По думите й ще отпаднат изискванията за нуждите на статистиката на платежния баланс доставчиците на платежни услуги да водят регистър и да предоставят на БНБ информация за сделки и плащания между местни и чуждестранни лица, както и за презгранични преводи над 100 хил. лв. Очаква се тези промени да бъдат приети от депутатите до края на следващия месец.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване