06/16/16 10:34
(http://www.klassa.bg/)

Каква ще е реакцията на ГЕРБ, ако Слави Трифонов играе със свой кандидат за президент?

 Слави Трифонов все още не отговаря конкретно на въпроса дали ще издигне свой кандидат за президентските избори. Водещият не споделя открито и намерението си да влезе в политиката. В същото време социологическите агенции вече измерват рейтинга на негова потенциална партия, а една от тях - "Галъп" му отреди 3%. По горещата тема потърсихме мнението на зам.-председателя на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Вижте как той отговори на въпросите на Ивайло Крачунов.
- Г-н Цветанов, как ще коментирате ситуацията, в която сценаристът от "Шоуто на Слави" Филип Станев скъса в студиото снимката на президента Росен Плевнелиев?
- Винаги говорим, че трябва да се придържаме към едни нормални морални норми и да изпитваме уважение към българските институции и хората, които ги представляват, защото те са законно избрани от българските избиратели.

Всеки има възможността да опита своя шанс на всеки следващ избор.
 


Най-лесно е да търсиш дискредитирането на един човек или омразата. Но аз смятам, че омразата не е добра за една държава. 

Трябва да бъдем повече позитивни и конструктивни. Там, където има слабости, нещата трябва да бъдат назовавани с истинските им имена, но когато нямаш необходимите аргументи за това, ти минаваш към действия, които са извън нормалните норми на поведение - да късаш портрета на един държавник. Смятам, че това не е демократично и нормална норма на излагане на позиция.

- Как ще реагира ГЕРБ, ако Слави Трифонов излъчи своя номинация за президент?
- Разбира се, че ще възприемем всяка една кандидатура като потенциален наш опонент. Смятам, че на политическото поле можем да премерим сили с демократични способи и със съответните платформи и аргументи, които ще бъдат представени. 

Но това е по-добрата форма, отколкото да късаш портрети и да казваш, че си по-различен от другите.
 


- Трябваше ли Слави да се извини за постъпката на служителя от неговия екип?
- Това е въпрос на усещане и на поведение. Така е преценил, така е направил.

Аз искам все пак да отдам заслуженото и на това, което Слави Трифонов е направил през последните десетилетия. Той си остава едно име в шоубизнеса.

Запомнил съм го и искам да го запомня като представителя на шоубизнеса, а не като политическия ментор, който може да прави подобни неща.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване