06/18/16 07:45
(http://www.klassa.bg/)

Максималните температури ще са между 34 и 39 градуса

 Днес ще е предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, на отделни места в Дунавската равнина и 40°. Вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места в Северозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са и градушки.Това съобщи за Агенция "Фокус"Боряна Маркова, дежурен синотпик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра 18°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Привечер и през нощта срещу неделя на места в Западна Стара планина ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 23°.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е близко до средното за юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване