06/18/16 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Путин и Юнкер подминаха санкциите

 За първи път от лятото на 2014 г. високопоставен представител на ЕС в лицето на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посети Русия, информират агенциите. Той пристигна в Санкт Петербург за участие в международния икономически форум, в рамките на който се срещна с руския президент Владимир Путин.

          Срещата протече при закрити врата, като говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкри единствено, че двете страни не са повдигали въпроса за отмяна на взаимните санкции. „Като такива ограничителните марки не са обсъждани. Обсъдена е ситуацията, в която фактически се оказахме, а именно - в условията на замразени отношения по линия на Русия и ЕС“, предава ТАСС думите на прессекретаря. Той допълни, че руската страна „традиционно“ не повдига въпроса за икономическото ембарго на подобни преговори. „Още повече, че сега можем с увереност да кажем, че започна достатъчно бърз процес на адаптация на руската икономика към условията на взаимни санкции. Затова този въпрос за нас не стои на дневен ред“, обясниха от Кремъл. Песков допълни, че не Москва не е била инициатор на тази ситуация и по тази причина не е длъжна да инициира изхода от нея.

          Междувременно Путин подписа указ, с който насрочи дата за предсрочните избори за Дума, предаде ТАСС. Вотът за новия състав на долната камара на руския парламент ще се състои на 18 септември т.г. Изборите ще протекат по смесена система: 225 депутати мажоритарно и 225 пропорционално. В същия ден в 39 руски региона ще се състои и вот за избор на депутати в местните парламенти, а в седем - преки избори на губернатори и президенти на републики. Преди да изтече мандатът на сегашната Дума президентът ще произнесе реч пред депутатите, допълва агенцията. Това ще се случи на 22 юни, като парламентаристите се надяват, че словото на Путин ще спомогне за мобилизиране на електората и ще вдигне статута на долната камара, пише в. "Комерсант".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване