06/18/16 06:50
(http://www.klassa.bg/)

ЧСИ искат автоматичен отказ за запор на детски надбавки

 Автоматичен отказ за запор на социални плащания като детски надбавки, да правят от банките предлага Камарата на частните съдебни изпълнители.
Това съобщи за шефката на дисциплинарната комисия на камарата Мария Цачева. По думите й, в момента се изготвят предложения за промени в Гражданско-процесуалния кодекс, в който този механизъм да бъде въведен. „Законът и сега забранява да се запорират такива социални плащания, но това често се случва, тъй като ние няма как да знаем от къде идват пари по дадена сметка“, обясни Цачева. По думите й заради банковта тайна, която важи спрямо ЧСИ,  предложението е когато в дадена банка се получи искане за запор на определена сметка, оттам да проверят дали по нея не се превеждат несеквестируеми плащания и ако се окаже така, автоматично да се отказва запор. „Гарантирането на несеквестируемите вземания ще донесе спокойствие не само на длъжниците, но и на ЧСИ. До момента при запор на такивасредства недоволството винаги е срещу нас, вместо срещу несъвършената процедура“, коментира Цачева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване