06/19/16 09:52
(http://www.klassa.bg/)

Биг Брадър дебне в Здравната каса

 Служителите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в централното управление в столицата ще бъдат подложени на тотален контрол при комуникацията им в интернет. Това става ясно от обществена поръчка за „Система за анализ на правата и сигурност при работа с данни в мрежата на НЗОК”. Стойността на заданието е 65 000 лв.
Комуникацията на служителите ще бъде поставена под тотален контрол -„контрол на всички потребителски операции”, блокиране на „поверителни данни и комуникацията по електронна поща и в мобилни приложения”, както и „наблюдението на публикации в интернет, изпращане на файлове”. Системата ще има възможност и за „блокиране на конфиденциална кореспонденция по електронна поща, изпращана от мобилни устройства”, съобщи Марица.бг.
 
От заданието обаче не става ясно защо НЗОК трябва да следи кореспонденцията на служителите си и коя точно информация ще се определя като „конфиденциална”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване