06/19/16 09:54
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Росен Плевнелиев ще открие Националния учителски събор

 Президентът Росен Плевнелиев ще открие Националния учителски събор в зала „Арена Армеец“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Съборът ще събере над 12 хиляди учители от цялата страна, като всяко училище ще има свои представители.

Приветствие към участниците ще има кметът на София Йорданка Фандъкова. Ще бъде излъчено и видеопослание от еврокомисаря за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще представи акцентите и предизвикателствата на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

 

Заместник-министър Диян Стаматов ще разясни основните акценти от новите държавни образователни стандарти, възможностите за квалификация на учителите, както и приоритетите на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в областта на средното образование. Делегатите ще получат и разяснителни материали за новия закон.

Рок група „Легендите“ ще се грижи за доброто настроение на участниците в Учителския събор.

Събитието започва в 11.00 часа с изпълнение на смолянски гайдари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване