06/20/16 11:48
(http://www.cross-bg.net/)

Борисов: Увеличение на учителските заплати с мен не е обсъждано, но ако Кунева и Горанов са се договорили, всичко е наред

/КРОСС/Премиерът и финансовият министър не са обсъждали темата за увеличението на учителските заплати. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в Дивотинския манастир, където премиерът бе гост на празничната света литургия, заедно с патриарх Неофит.  Никой не е обсъждал с мен увеличение с 10% на учителските заплати и не е ясно има ли в хазната пари за такова увеличение, коментира Борисов, ден след като министърът на образованието Меглена Кунева заяви пред 12 хил. учители в "Арена Армеец", че се очаква от началото на следващата година техните заплати да бъдат увеличени с 10%. „Може би има резерви в МОН за увеличение на учителските заплати. Ако те двамата (Кунева и финансовият министър Владислав Горанов - бел. ред.) са говорили, значи всичко е наред", допълни премиерът и посочи, че за анонсираното от министъра на образованието увеличение ще са необходими над 250 млн. лв. годишно.    
Публикувана на 06/20/16 11:48 http://www.cross.bg/zaplati-yvelichenie-ychitelskite-1511835.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване