06/20/16 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Теменужка Петкова: Ток по курортите ще има

 Ток по курортите ще има, още през април имаше преглед на стабилността на енергийната мрежа. Това каза пред Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Мрежата била изправна и тя очаква успешен туристически сезон.

Близо 1 милиард лева ще трябва да похарчи България заради спирането на строежа на АЕЦ "Белене". Решението е на Парижки арбитраж, разгледал жалба на руската страна.

Решението е в полза на „Атомстройекспорт” в спора му с Националната енергийна компания (НЕК) за прекратяване на проекта.

 

„Цената на електрическата енергия няма да се повиши във връзка с този арбитраж, защото НЕК ще получи реален актив. Тоест реална щета за нея от това решение няма”, заяв Петкова.

„Предстои в рамките на 30 дни, след като НЕК получи официално решението на арбитража, ние ще инициираме преговори с „Атомстройекспорт”, за да търсим най-доброто решение за двете компании”, поясни Петкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване