06/21/16 06:18
(http://www.klassa.bg/)

Пловдив посреща 14 президенти от Централна и Източна Европа

 Пловдив ще посрещне 14 президенти от Централна и Източна Европа на 14 септември в Етнографския музей в стария град. Това съобщи кметът Иван Тотев във връзка с отпускането за обекта на 130 000 лева. Средствата ще отидат за ремонт на фасадата на Етнографския музей и ще бъдат гласувани на сесия на Общинския съвет на 14 юли.

Причината да се ремонтира фасадата на възрожденската къща, която е сред емблематичните сгради не само в Старинен Пловдив, но и в страната, е именно президентската среща. Неин домакин ще е държавният глава Росен Плевнелиев. Висшият форум ще е в рамките на два дни, като само откриването ще е под тепетата, а след това президентите и техните делегации ще отпътуват за столицата.

Това ще бъде втори ремонт за Етнографския музей, след като миналата година общината отпусна пари за ремонт на покрива. Музеят се намира в едно от най-живописните кътчета на Старинен Пловдив – до източната градска порта – Хисар капия. Етнографският музей е разположен в Куюмджиевата къща, която е строена в далечната 1847 година и навремето е била собственост на богатия пловдивски търговец Аргир Куюмджиоглу.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване