06/21/16 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп поиска расово профилиране в САЩ

 Претендентът за кандидат-президентската номинация на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати трябва да помислят относно расово профилиране, в отговор на въпрос, дали подкрепя извършването на проверки на американските мюсюлмани след стрелбата в гей клуб в Орландо, която отне живота на 49 души. „Аз смятам, че профилирането е нещо, за което ще трябва да започнем да мислим като държава“, каза той в интервю за Си Би Ес. „Вижте Израел, вижте другите. И те го правят и то успешно. А както знаете аз мразя концепцията на профилирането, но ще трябва да започнем да мислим трезво“, заяви милиардерът.

В същото време Тръмп се изказа и за предстоящия референдум за членството на Великобритания в ЕС. "Аз лично бих бил по-склонен да напусна, по много причини като например много по-малкото бюрокрация", посочи Тръмп пред изданието. "Аз обаче не съм британски гражданин. Това е само моето мнение", допълни той.

Същевременно натиск за един последен опит Доналд Тръмп да бъде сменен набира сили сред републиканците, след като лидерът на партията изглежда насърчи възможен бунт, в резултат на който може да има алтернативна номинация на партийния конгрес следващия месец, съобщава в. "Гардиън“. След седмица, в която предполагаемият кандидат за президент смути много от колегите си с реакцията си на стрелбата в Орландо, председателят на Камарата на представителите Пол Райън даде ясно да се разбере, че няма да се опита да възпрепятства евентуален бунт срещу Тръмп от делегати на конгреса в Кливланд.

„Те пишат правилата, те вземат решенията. Аз искам само да се уверя, че това се прави открито, ясно, честно и по правилата“, каза той пред Ен Би Си.

Като най-високопоставен републиканец в Конгреса Пол Райън ще председателства конгреса на Консервативната партия в края на юли, когато спечелените на първичните избори делегати официално ще изберат партийния кандидат за президент на САЩ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване